PERSBERICHT: “Rooverskapitein Naijaert begon zijn rooversloopbaan met een moord op een kameraad”

1918_12_15_De_Klok_Artilel_AN
Persbericht van 15 december 1918 uit ‘De Klok uit België’ (La cloche de Belgique), uitgegeven in Maastricht van 1917 tot 1918:
«De lezers der Klok hebben ook reeds gehoord van den rooverskapitein die het den Duitschers zoo lastig maakte. De naam van den man is Naijaert. Wij zeggen „man” wij deden beter te zeggen „de jongeling” want Naijaert is pas 19 jaar. Hij begon zijn rooversloopbaan met een moord op een kameraad, dien hij als een verklikker mistrouwde. De Duitschers hadden 1000 M. op zijn hoofd gezet, maar ze konden hem niet krijgen. Eens kwam hij op de markt van Thourout gekleed als een Duitsch officier. ’n Ander maal plakte hij aan de kerkdeur ’t volgend bericht: „De Duitschers zoeken Naijaert waar hij zich niet bevindt.” Toen de Belgen aankwamen, heeft hij zich opgegeven als den dader der moord begaan op zijn vroegeren makker.»

De reporter of de redactie in Maastricht hebben zich toch niet al te goed geïnformeerd: de 22-jarige Arthur heeft twee dodelijke messteken toegebracht aan zijn overbuurman René Vermeersch waarmee de familie Naeyaert reeds lang mee in ruzie lag. Het was absoluut niet zijn makker die hij heeft vermoord. Alle details aangaande het drama aan de Nieuwe Reke zijn te lezen in mijn boek vanaf pagina 41 t.e.m. 47.
Dit bericht was mogelijk dankzij de medewerking van: Filip Walenta – Evergem

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s