Arthur Naeyaert fietsroute 2017

Ook dit jaar zit de Arthur Naeyaert-fietsroute opnieuw in het toeristisch pakket van Torhout. Individuen kunnen zich voor één van volgende zaterdagen, met start om 14u00, vooraf inschrijven: 13 mei, 10 juni, 16 september en 14 oktober.

Voor groepen (clubs of verenigingen) kan na overleg een specifieke datum en tijdstip vastgelegd worden. Indien uw club of vereniging interesse heeft voor deze boeiende 4 uur-durende fietstocht, gelieve tijdig contact te nemen met Daniël Lansens, uw begeleider en gids, via daniel.lansens@skynet.be of telefonisch via 050 27 99 55.

De tocht start in principe aan het vrijetijdshuis op de markt van Torhout. Hiervan kan na overleg van afgeweken worden, indien de nieuwe startplaats in de nabijheid van de route ligt. Er zijn 6 haltes met daartussenin een sanitaire stop (met eventueel een drankje op eigen kosten). Op elke halte worden de wedervaren van Arthur verteld. We fietsen aan een rustig tempo op goed bereikbare wegen. De kostprijs bedraagt € 2,00 per persoon, te betalen aan de toeristische dienst van Torhout: contactnummer 050 22 07 70 of http://www.toerismetorhout.be

 

Arthur Naeyaert was bij het begin van de Eerste Wereldoorlog betrokken in een schermutseling met de Duitse invallers. Maar zijn onderduiken was eerder aan een ander ernstiger feit te wijten. Zo moest hij 4 jaar lang onderduiken, maar liet niet na de bezetter voor schut te zetten. Zo werd hij ook vijf maal gevangen genomen, maar kon vijf maal, soms op wonderbaarlijke manier, telkens ontsnappen.

Misschien tot binnenkort.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s