Met de fiets via QR-codes in het spoor van Arthur Naeyaert

Op de vraag van de Dienst Toerisme Torhout naar fietsroutes werd door tal van enthousiaste fietsfanaten gretig op ingegaan. Het lag voor de hand dat Jozef Vackier en Daniël Lansens de ‘Arthur Naeyaert route’ voorstelden. Deze was immers enkele jaren geleden ook als gegidste route te volgen. Toch werden enkele wijzigingen aangebracht. De audiofietstocht doet niet langer Veldegem aan maar loopt nu ook over Lichtervelde. Aan deze route werden 11 verhalen gekoppeld.

De audiofietstocht telt 32km en loopt over landelijke wegen van Torhout en Lichtervelde met 9 haltes. De verhalen kunnen via ter plaatse aangebrachte QR-codes opgevraagd worden. Je hoort en ziet op jouw smartphone of tablet hoe de stoutmoedige Arthur Naeyaert, de Torhoutse oorlogsrebel, de Duitse bezetter belaagt en steeds te slim af is. Niet voor niks wordt hij betiteld als «De Schrik der Duitschers». De gesproken verhalen zijn volledig ondertiteld voor slechthorenden en doven. De geacteerde verhalen worden met veel enthousiasme gebracht door tien actrices en acteurs onder regie van Ignace Goethals: verteller (Cathy Legley), Arthur (Ignace Goethals), Idalia (Claudine Goethals), Belgische sergeant (Briek Vancompernolle), Miel (Frank Arnou), Odiel (Jean-Michel Derous), Duitse officier (Briek Vancompernolle), Richard (Jos Bruynooghe), Marie Gevaert (Jaklien Dumarey), Fientje (Jutta Lernout), Margaretha (Beatrix Gyssels) en HCV Video (audio opname + montage).
De haltes zijn herkenbaar door twee bij elkaar geplaatste rechthoekige fietsbordjes. Het ene bordje duidt de rijrichting aan en het op andere staat de QR-code met het nummer van de halte weergegeven.

De fietstocht start aan de voorzijde van het Oud Stadhuis waar een eerste verhaal wordt verteld en geacteerd. Het eerste QR-code bord van de start staat op de hoek van de bank ‘BNP PARIBAS FORTIS. De laatste QR-code bevindt zich aan de rechter zijgevel van ditzelfde Stadhuis. De flyer met routeplan is gratis verkrijgbaar aan de balie in het Vrijetijdshuis (Oud Stadhuis) op de Markt in Torhout.
Alvast veel fietsplezier gewenst!

Zondagnamiddag 19 september 2021 hebben we met het overgrote deel van de medewerkers de Arthur Naeyaert route gereden. Een onvergetelijke fietstocht met veel leute en plezier.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie