Zedelgemse Zichtenroute – halte 7: “Hoe deze kapel ooit een schuiloord werd van de Torhoutse oorlogsrebel”

Op maandag 20 juni 2022 is de ‘Zedelgemse Zichtenroute’ officieel ingehuldigd, een bewegwijzerde audio-fietsroute van 34 Km lang met 15 stopplaatsen met hartverwarmende spannende verhalen verspreid over Groot-Zedelgem. Op stopplaats 7 komt Arthur Naeyaert  in beeld. Blij dat ik, als één van de vertellers van de 15 audioverhalen, mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze unieke zichtenroute met prachtige pentekeningen van Balder Goethals. Een dikke proficiat aan Ignace en Balder Goethals en aan alle initiatiefnemers en de gemeente Zedelgem.

In augustus 2010 bracht Kathleen Naeyaert, de jongste kleindochter van Arthur uit Canada, samen met haar man Ken Letwin en hun zonen Michael en David een bezoek aan het nachtelijk schuiloord van hun grootvader Arthur Naeyaert. Ook op de foto wijlen Jules Naeyaert, zoon van Victor (jongere broer van Arthur), met zijn vrouw Marie-Thérèse.
Voor achterkleinzoon Michael kon zijn dag niet meer stuk wanneer hij ging schuilen onder het altaar in de Hollevoordekapel. Michael schreef het voorwoord van mijn boek.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie