Over Jozef Vackier

Jozef Vackier werd op 18 mei 1951 geboren in Torhout als jongste telg van acht in een traditioneel landbouwersgezin.

Het gezin van Maurits Vackier en Zoë Vanhoutte woonde en werkte op een landbouwerf in Veldegem.

Hij studeerde Technisch Ingenieur Landbouw aan de Hogeschool voor Landbouwindustrieën in Gent en studeerde in 1972 af met onderscheiding.

Hij trouwde in 1973 met Gilberte Coudenys en kreeg drie zonen. Bart is de oudste en woont samen met zijn vriendin Ellen in Tongerlo bij Bree. Bruno is actief als grafisch vormgever en kunstenaar en woont in Ruddervoorde. De jongste zoon Thomas woont samen in Gent met zijn vrouw Katrien.

Jozef en Gilberte hebben vijf kleinkinderen: Jasper (†), Mira, Martijn, Ainoa en Nils

Jozef werkte zijn hele loopbaan in de mengvoederindustrie in Deinze. De laatste 20 jaar was hij medeverantwoordelijk voor de technisch-commerciële ondersteuning van de verkoop van rundveevoeders voor de regio België, Groothertogdom Luxemburg, Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk.

Sinds 2010 is hij lid van de Geschied- en Heemkundige Kring het Houtland-Torhout. Van april 2013 tot en met september 2016 was hij bestuurslid van de Heemkring Torhout en coördinator van de werkgroep Wereldoorlogen.

Hij werd in december 2014 en in december 2018 genomineerd voor de tweejaarlijkse prijs voor Cultureel Ambassadeur van de stad Torhout en werd hij ook verkozen tot tweede laureaat voor de titel ‘Krak 2014 van Torhout’. In december 2016 kreeg hij de nominatie voor de Cultureel Erfgoedprijs 2016.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s